Siniša Šakić na slobodi

Nebojša Tomašević
Siniša Šakić na slobodi

BANjALUKA - Siniša Šakić, zvani Kinez, za kojim je bila raspisana potraga zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom Slaviše Ćuluma, odnosno da bi mogao imati informacije u vezi sa ubistvom, nakon kriminalističke obrade pušten je na slobodu, potvrđeno je “Glasu Srpske” u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

U MUP-u su dodali da se nastavlja istraga ubistva.

Portparol MUP-a Danica Gnjatović rekla je da su nad Šakićem krimninalističku obradu izvršili policijski službenici Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet.

-Ovo lice je danas pušteno na slobodu, a istraga u ovom slučaju se nastavlja - rekla je Gnjatovićeva.

Šakić je juče uhapšen, na osnovu potjernice MUP-a Republike Srpske, na graničnom prelazu Gradina kada je pokušao pokušao da pređe granicu.

Izvor blizak istrazi je rekao je "Glasu Srpske" da u ovom slučaju nema elemenata za njegovo pritvaranje.

Iz Republičkog javnog tužilaštva su saopštili da je odlučeno da Šakić bude pušten.

- Istraga u slučaju ubistva se nastavlja u cilju prikupljanja dokaza radi rasvjetljavanja ovog krivičnog djela. Više detalja ne možemo da kažemo -rekla je portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Šakić je juče pješke došao na granični prelaz i iz Hrvatske pokušao da uđe BiH. Pripadnicima Granične policije, prilikom pokušaja ulaska u BiH, dao je dokumenta na uvid, nakon čega je provjerama utvrđeno da je MUP Republike Srpske za njim raspisao potjernicu i tada je uhapšen.

Granična policija predala ga je Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske.

Za njim je raspisana potjernica 16. maja, dan nakon ubistva Slaviše Ćuluma, jer nije bio dostupan za informativni razgovor.

Sa Šakićem se ubijeni Ćulum sukobljavao više puta, a traga se  za još jednim licem čiji identitet nije otkriven. Nakon ubistva privedeno je i ispitano više osoba iz kriminalnog miljea, među kojima je nekoliko onih s kojima se ubijeni sukobljavao, ali svi su pušteni.

Ćulum je ubijen 16. maja u blizini kuće u  Dragočaju kod Banjaluke kada su na njegov automobil „golf" napadači, koji su pobjegli motociklom, ispalili nekoliko kratkih rafala iz automatske puške. Obdukcijom je utvrđeno da je  pogođen za više od deset projektila od kojih  je jedan završio  u glavi što je bilo kobno.

Ubice su motociklom pobjegle prema Gradišci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana