Šešić: Dejtonska Srpska da bude crvena linija

Srna
Foto: K3

BANjALUKA- Član Izvršnog odbora SP Davor Šešić smatra neophodnim da svi politički subjekti u Republici Srpskoj postignu džentlmenski dogovor o tome šta će govoriti u predizbornoj kampanji i da se saglase da je dejtonska Republika Srpska – nacionalni interes i crvena linija ispod koje se ne ide.

“Međusobna optuživanja ne donose nikakve političke poene, nego štete stabilnosti Republike Srpske. Ovakav dogovor može biti usmeni ili još bolje da se postigne u pisanoj formi, a njime bi bilo definisano šta se ne smije dirati u Srpskoj”, rekao je Šešić novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, to što je nedodirljivo bi trebalo da predstavlja ustavni poredak kako ga predviđa Ustav Republike Srpske, a to je teritorijalni integritet Srpske.

Šešić je podsjetio da se često kod Bošnjaka i Hrvata može vidjeti takav jedan usaglašen stav, bez obzira na njihovu međusobnu podijeljenost.

On je ocijenio da je predizborna kampanja, iako zvanično počinje tek za nekoliko sedmica, u punom jeku jer se gotovo svakodnevno čuju teške riječi i optužbe među srpskim političarima, pa je potrebno da se snize tenzije.

“Posebno su teška optuživanja da jedni ili drugi rade protiv interesa Republike Srpske ili da rade za neke druge organizacije ili zemlje. Takvo optuživanje nije dobro”, rekao je Šešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana