Šeranić: Prijedlog zakona o imovini povučen zbog dodatnih konsultacija

Srna
Šeranić: Prijedlog zakona o imovini povučen zbog dodatnih konsultacija

BANjALUKA- Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je Vlada povukla Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti sa dnevnog reda današnje sjednice Narodne skupštine zbog dodatnih konsultacija sa stručne i praktične strane.

- Nadam se da će u što skorijem vremenu taj zakon doći u Skupštinu - rekao je Šeranić u Narodnoj skupštini Srpske tokom tačke poslanička pitanja i odgovori.

Prijedlogom zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, koji se po hitnom postupku trebao naći na dnevnom redu sutrašnje sjednice Narodne skupštine, reguliše se svojina na toj imovini koja služi kao sredstvo vršenja i sprovođenja javne vlasti, a koriste je subjekti koji vrše tu vlast od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, navodi se u obrazloženju ovog prijedloga zakona.

Govoreći o namjerama Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad na Trgovskoj gori, Šeranić je rekao da se o tom pitanju vodi niz aktivnosti u Vladi Srpske.
-Planirano je da za prvu sljedeću redovnu sjednicu Narodne skupštine bude pripremljena informacija Vlade Srpske za ovo pitanje - rekao je Šeranić.

 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana