Selaković: Zejtinlik rasadnik slobode i neuništivog srpskog duha

SRNA
Selaković: Zejtinlik rasadnik slobode i neuništivog srpskog duha

BEOGRAD - Srpsko vojničko groblje Zejtinlik je rasadnik slobode, pobjedničkog i neuništivog srpskog duha od Vardara do Cetine, od Jadranskog mora do Tise i Drave, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikola Selaković koji je položio vijence na Zejtinliku povodom obeležavanja 105 godina od proboja Solunskog fronta.

On je istakao da Srbija i Republika Srpska, zahvaljujući predsjedniku Aleksandru Vučiću i predsjedniku Miloradu Dodiku, zajedno njeguju kulturu sjećanja, pamteći najslavnije, ali i najtužnije datume srpske prošlosti.

Selaković je podsjetio da su Republika Srbija i Republika Srpska prije nekoliko dana u Nišu proslavile Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, te da ćemo ako to Bog da, dogodine raditi u Republici Srpskoj.

"Došli smo ovde da svojim precima kažemo da je Srbija bolja i da je Srpska bolja, da su Srbi jedinstveniji no što su bili ranije i da ovde ne dolazimo samo da tugujemo i plačemo, već da se osetimo ponosnim. Da ne zaboravimo da smo te 1918. godine pobedili, da ne zaboravimo da smo mi narod pobednika, da je ta pobeda i ta sloboda nastala posle pobede, skupom cenom plaćena", rekao je Selaković.

Selaković je odao počast i položio vijenac na grob dugogodišnjeg čuvara Zejtinlika Đorđa Mihailovića, objavljeno je na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana