Selakov SPS pod tim imenom ne može na izbore

G.S.
Selakov SPS pod tim imenom ne može na izbore

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH na danas održanoj sjednici u Sarajevu donijela je Odluku o utvrđivanju prava korištenja naziva političke partije Socijalistička partija Srpske (SPS) u izborne svrhe za lokalne izbore 2020. godine, kojom se stranci Gorana Selaka zabranjuje učešće na izborima pod tim nazivom.

U obrazloženju CIK-a navedeno je da Selakov SPS koji je registrovan 26.02.2020. nema pravo koristiti naziv Socijalistička partija Srpske - SPS u izborne svrhe - pod kojim je i podnijela prijavu, jer se radi o partiji sličnog naziva prvoosnovane Socijalističke partije, registrovane 20.07.1993.

CIK je istakao da bi dozvoljavanje korištenja ovakvog naziva Selakovom SPS-u moglo zbuniti i dovesti u zabludu birače.

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić pozdravio je odluku CIK-a, naglasivši da je SP od početka ukazivala na "uzurpiranje svoga imena od strane takozvanog Selakovog SPS-a".

- Ova odluka je u potpunosti očekivana i jedina ispravna. Socijalistička partija je samo jedna u Republici Srpskoj i BiH i nećemo dozvoliti bilo kome da uzurpira naše ime i prezime staro 27 godina, naše simbole i parole - rekao je Đokić.

Đokić je naglasio da je ovakvog stava i Socijalistička partije Srbije i njen lider Ivica Dačić koji je nedavno, još jednom poručio da priznaje samo jednu Socijalističku partiju u Republici Srpskoj i BiH u čijem osnovanju su učestvovali socijalisti sa obje strane Drine i kojoj daju punu podršku u daljem djelovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana