Selak: U Narodnoj skupštini iskazano jedinstvo, prijetnjama se ne postiže mnogo

Srna
Selak: U Narodnoj skupštini iskazano jedinstvo, prijetnjama se ne postiže mnogo

BANjALUKA - Poslanik Nezavisnog kluba poslanika SP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Selak ukazao je na jedinstvo predstavnika srpskog naroda koje su iskazali u parlamentu Srpske u vezi sa Ustavnim sudom BiH i ocijenio da se prijetnjama ne može mnogo postići.

Selak je rekao da želi da vjeruje da je međunarodna zajednica opredijeljena za dijalog i za rješavanje ove te sprečavanje budućih političkih kriza u BiH.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska, njene institucije i njeni predstavnici u zajedničkim organima nijednim potezom nisu izazvali krizu.

Selak je istakao da zaključci Narodne skupštine predstavljaju adekvatan politički odgovor na očigledne provokacije s ciljem podizanja tenzija i dalje blokade BiH.

- Smatram da smo u dosadašnjem periodu bili veoma jasni o pitanju urušavanja nadležnosti Srpske, preglasavanja i prijetnji. Republika Srpska je, prije svega, opredijeljena za napredak, saradnju i dijalog, a posljednje što želimo je da se bavimo politikama iz prošlosti i nosiocima takvih politika koji još nisu odmakli od devedesetih - istakao je Selak.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana