Selak: Neprihvatljiva izetbegovićeva stigmatizacija Srba

Srna
Selak: Neprihvatljiva izetbegovićeva stigmatizacija Srba

BANjALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak najoštrije je osudio tezu lidera SDA Bakira Izetbegovića o Srbima kao lošima, ističući da je u tom smislu neprihvatljiva generalizacija i stigmatizacija bilo kojeg naroda.

 “Pogotovo ako imamo u vidu ne tako davnu istoriju Srba i drugih naroda koji su bili žrtve masovnih progona i stradanja što je bilo posljedica upravo takvih užasnih generalizacija”, naveo je Selak.

On je ocijenio da su Srbi narod koji je kroz svoju istoriju, pa i u skorije vrijeme, prošao veoma teška iskušenja i stradanja, saopšteno je iz SPS-a.

“Ožiljci tih stradanja prisutni su i živi u gotovo svim srpskim porodicama".

On je dodao da su licemjerni svi pozivi na suživot i izgradnju drugačije budućnosti u BiH onih koji Srbe doživljavaju na način kako je to u svojoj izjavi naveo Bakir Izetbegović.

“Nema budućnosti zasnovane na mržnji, a Izetbegović je ovim pokazao da je mržnja u osnovi njegove politike”, zaključio je Selak.

Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da su Srbi loš narod. Nedavno je i ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković uporedila srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom, a Srbe sa nacistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana