SDS: Nema nikakvog dogovora o zajedničkom sastanku sa Šmitom

GS
SDS: Nema nikakvog dogovora o zajedničkom sastanku sa Šmitom

BANjALUKA - Na jučerašnjem sastanku lidera političkih partija sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nije bilo nikakvih razgovora o sastanku sa Kristijanom Šmitom, koji je nedavno preuzeo funkciju visokog predstavnika, a pogotovo ne o zajedničkom sastanku svih političkih partija sa njim, saopšteno je iz SDS-a.

-Za bilo kakve razgovore sa Kristijanom Šmitom, Srpska demokratska stranka će donositi odluke samostalno, a to u ime SDS-a neće raditi ni (srpski član Predsjendištva BiH) Milorad Dodik niti niko drugi - navodi se u saopštenju SDS-a.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče u Beogradu sa rukovodstvom Republike Srpske, a Dodik je, nako sastanka, komentarišući izjavu Šmita da je spreman za razgovor bilo gdje i da neće koristiti bonska ovlašćenja ako ne dođe do narušavanja teritorijalnog integriteta BiH, Dodik je rekao da Šmit može doći na Jahorinu i da će doći svi političari iz Srpske da mu kažu da mogu da razgovaraju sa njim kao sa bivšim poslanikom njemačkog parlamenta i ministrom poljoprivrede.

- To je čovjek koji ima nesumnjivo velika iskustva, ali kao visoki predstavnik za nas nema legitimitet - rekao je Dodik.

Republika Srpska ne prihvata Šmita za visokog predstavnika jer nije izabran u skladu sa Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma, niti je njegovo imenovanje odobrio ili ratifikovao Savjet bezbjednosti UN.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana