SDS i PDP zajedno izlaze na lokalne izbore

Srna,Anadolija
SDS i PDP zajedno izlaze na lokalne izbore

BANjALUKA - Predsjednici SDS-a Mirko Šarović i PDP-a Branislav Borenović poručili su nakon današnjeg sastanka u Banjaluci da u što većem broju lokalnih zajednica žele imati jednog zajedničkog kandidata na lokalnim izborima u oktobru.

Šarović je najavio da će za izvjesno vrijeme ovaj dogovor biti formalizovan u sporazum i najavio da će tražiti druge političke subjekte koji bi željeli da se pridruže ovom bloku. On smatra da opozicija u Banjaluci, ali i širom Srpske, treba imati samo jednog kandidata na predstojećim lokalnim izborima.

- To je poruka za SDS, PDP i sve druge koji žele srušiti postojeću vlast u Banjaluci. Podržaćemo kandidata koji ima najviše šansi da pobijedi- rekao je Šarović.

Što se tiče Bijeljine, komentarišući kontakte gradonačelnika Miće Mićića sa SNSD-om, predsjednik SDS-a je kazao da njegova stranka mora imati svog kandidata, koji ne može biti, kako je naveo, "ni naš ni njihov".

- Mora da bude samo SDS-ov. To je potpuno jasno. Ne možemo graditi saradnju na lošem. Ako bi se Mićo Mićić iskupio i priznao da je mnogo pogriješio, onda bi tek mogli razgovarati. Ovdje se radi o konceptu, a ne o pojedincu. Nema kompromisa sa SNSD-om u Bijeljini. Želimo samo 100 odstotnog kandidata SDS-a - naveo je Šarović.

Upitan da li se pregovara o prelasku Milana Radovića, koji je nedavno napustio DNS u SDS, Šarović je rekao da bi bilo veoma korisno za tu stranku i opoziciju da Radović bude dio opozicije i da bi bio veoma zadovoljan ukoliko bi on prešao u SDS.

Borenović je potvrdio Šarovićeve riječi o jasnom dogovoru da opredijeljenje opozcionih stranaka na čelu sa SDS-om i PDP-om bude jedan kandidat za načelnika i jedan kandidat za gradonačelnika u što većem broju lokalnih zajednica.

- Jedan kandidat za gradonačelnika Banjaluke treba okupiti sve političke partije koje gledaju jednako na stanje u Banjaluci i u Republici Srpskoj. Znate da je Gradski odbor PDP-a kandidovao Draška Stanivukovića. Mladen Ivanić definitivno neće biti kandidat kako se spekuliše. Želimo da definišemo strategiju sa ciljem jednog kandidata SDS-a, PDP-a i šireg kruga političkih stranaka koji će podržati i okupiti cijelu opoziciju, ali i sve ljude koji žele promjene u lokalnim sredinama - istakao je Borenović.

On smatra da je važno raščistiti neke stvari i "znati ko je i nogama i glavom u SDS-u i PDP-u" i kako kaže "na strani Republike Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana