Savjet roditelja ne želi da se nastava u "Ribnikaru" završi 2. juna: "Deca plaču za svojom školom"

G.S.
Savjet roditelja ne želi da se nastava u "Ribnikaru" završi 2. juna: "Deca plaču za svojom školom"

BEOGRAD - Savjet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu saopštio je danas da je protiv inicijative da se školska godina završi 2. juna za djecu koja žele da idu u školu.

 Predsjednik Saveta roditelja Igor Đorđević istakao je u saopštenju da je u ponedjeljak nastavu pohađalo preko 800 učenika u obje smjene i da je taj broj u blagom povećanju od prvog dana povratka u školu.

Savjet je uputio saopštenje, jer žele da se čuje "legitiman" glas roditelja da školska godina neće biti završena 2. juna i da neće biti pretvorena u Memorijalni centar, kao i da djeca neće biti trajno premještena na novu lokaciju.

Predstavnici roditelja su naveli da su duboko pogođeni informacijama objavljenim juče u medijima, a bez potvrde o vjerodostojnosti istih  i da su se obratili  državnim organima sa dopisom i zahtjevima.

"Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" zahteva od državnih organa da omoguće da za sve učenike koji to žele, nastavna školska godina u OŠ 'Vladislav Ribnikar' traje po planu rada škole i školskom kalendaru u objektu naše škole. Savet roditelja je apsolutno protiv inicijative da se školska godina završi za svu decu, koja žele da idu u školu, 02. juna 2023. godine", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Savet roditelja insistira na potpunom ispunjenju svih zahtjeva koje je usvojio Savjet roditelja na sjednici 09. maja, uključujući i hitnu rekonstrukciju škole bez promjene namjene objekta, uz apsolutnu podršku inicijativi da se obilježi sjećanje na žrtve.

"Zahvalni smo Vladi Srbije na dosadašnjem angažovanju na ispunjenju naših zahteva i očekujemo brzo rešavanje ostalih. Za svaki eventualni budući zahtev koji se tiče promene načina održavanja nastave u OŠ 'Vladislav Ribnikar' neophodno je konsultovati Nastavničko veće i Savet roditelja. Savet roditelja daje punu podršku nastavnom kadru OŠ 'Vladislav Ribnikar'", stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana