Savčić: Koliko Srba treba da bude ubijeno da bi Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu?

Srna
Savčić: Koliko Srba treba da bude ubijeno da bi Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu?

BANjALUKA - Predsjednik Boračke organizacije /BORS/ Republike Srpske Milomir Savčić smatra krajnje neprihvatljivom i nelogičnom odluku Tužilaštva BiH o nesprovođenju istrage u vezi sa ratnim zločinom počinjenim nad 39 osoba srpske nacionalnosti u Prijedoru 30. maja 1992. godine.

"Koliko to Srba treba da bude ubijeno da bi se prema kriterijumima Tužilaštva BiH podigla optužnica i da bi neko bio odgovoran?", rekao je Savčić Srni.

Tužilaštvo BiH donijelo je odluku o nesprovođenju istrage u vezi sa ratnim zločinom počinjenim nad 39 osoba srpske nacionalnosti na području Prijedora 30. maja 1992. godine.

U napadu paravojnih Formacija na Prijedor u zoru 30. maja 1992. godine od 20 pripadnika Vojske Republike Srpske osam je ubijeno, osam ranjeno i četiri zarobljeno, a od 19 civila šest ubijeno i 13 ranjeno.

Taj datum se godinama obilježavao kao Dan grada Prijedora, da bi se prije desetak godina vratio stari datum, 16. maj, dan prvog oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu. Od tada, 30. maj, kao dan odbrane grada, obilježavaju organizacije od javnog značaja proistekle iz odbrambeno-otadžbinskog rata.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana