Savanović: Nezadovoljstvo boraca opravdano

Agencije
Savanović: Nezadovoljstvo boraca opravdano

BANjALUKA - Predsjednik Regionalnog odbora Krajina Socijalističke partije i bivši ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović pozvao je borce Hercegovine i čitave Republike Srpske da se javno izjasne o dodjeli prirodih dobara nekadašnjim mudžahedinima.

Savanović je naglasio da postoji ogromno nezadovoljstvo ali i da je to nezadovoljstvo opravdano jer do sada se nije dešavalo da ministar u Vladi Republike Srpske otvoreno radi protiv interesa Srpske iz još uvijek nepoznatih motiva i interesa.

Savanović je podsjetio da je za pomenutu koncesiju za vjetroelektranu „Grebak" negativno mišljenje dalo Pravobranilaštvo Republike Srpske, ali je ministar energetike i rudarstva Petar Đokić uprkos tome iz ko zna kojih razloga ipak dodijelio koncesiju nekadašnjem pripadniku jedinice „El Mudžahedin", te da Socijalistička partija ne može da bude pokriće za takve postupke.

Savanović je prokomentarisao sinoćnju odluku kluba poslanika SP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji su napustili sjednicu Izvršnog odbora i uputili zahtjev za smjenu Đokića.

Predsjednik regije Krajina Socijalističke partije istakao je da ima povjerenje u Vladu RS i premijera Srpske Radovana Viškovića da će donijeti odluku u najboljem interesu Republike Srpske i njenih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana