Satler: Reforma vladavine prava ključna za evropski put BiH

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO- EU u potpunosti je posvećena pružanju podrške građanima, civilnom društvu i nezavisnim medijima kako bi promovisali reforme koje će ojačati vladavinu prava i omogućiti napredak BiH na putu ka EU, izjavio je danas u Sarajevu šef Delegacije EU Johan Satler.

Satler je tokom obraćanja na panel diskusiji "Kuda ide BiH?" rekao da su reforme vezane za vladavinu prava na vrhu liste prioritetnih reformi, te da nemaju alternativu, saopšteno je iz Delegacije EU.

"Nema vremena za gubljenje, donosioci odluka u BiH moraju djelovati. Građani ne očekuju ništa manje", naglasio je Satler.

Ministar pravde Austrije Alma Zadić rekla je da EU i njene članice imaju odgovornost da nastave podržavati BiH na evropskom putu.

"Osim toga moramo na najbolji mogući način integrisati civilno društvo u ovaj proces. Zato posebno pozdravljam činjenicu što se i civilno društvo oglasilo o ključnim pitanjima za budućnost ove zemlje", ukazala je Zadićeva.

Panel diskusiju, koja je okupila predstavnike međunarodne zajednice, pravosuđa, organizacija civilnog društva, medija i mladih, su organizovali Delegacija EU u BiH, Ministarstvo pravde Austrije i austrijska Ambasada u Sarajevu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana