Saša Malešević iz Pjaćence za „Glas Srpske“: Vlada panika, građani razgrabili zaštitne maske i hranu

Anita Janković-Rečević
Saša Malešević iz Pjaćence za „Glas Srpske“: Vlada panika, građani razgrabili zaštitne maske i hranu

PJAĆENCA - Vlada opšta panika. Škole su zatvorene, kao i kafići i restorani. Sve javne manifestacije su odgođene do daljeg, zaštitnih maski nema za kupiti, a rafovi u supermarketima su prazni jer građani hrle u nabavku namirnica.

Ovako za „Glas Srpske“ svjedoči dvadesetrogodišnji Saša Malešević iz italijanskog grada Pjaćenca koji potvrđuje da je strah od virusa korona opravdan.
Ističe da u Pjaćenci, koja je udaljena dvadesetak kilometara od Kodonja, žarišta virusa korona, živi oko 5.000 ljudi porijeklom iz BiH i to mahom iz Tešnja, Zavidovića, Banjaluke, Gradiške, Čelinca...

- Sa nekima sam u kontaktu i nikome nije svejedno. I sam sam zabrinut pa se ovih dana krećem samo koliko je neophodno, od posla i nazad - kaže Malešević i dodaje da će ako broj zaraženih u Italiji nastavi da raste, iako je rodnu Gradišku napustio prije 18 godina razmotriti mogućnost povratka u Srpsku.

U Italiji je od virusa korona umrlo šest osoba, a više od 220 je zaraženo. Samo u pokrajini Lombardiji zaraženih je više od 90, dok ih je u Venetu oko 25.
Očekuje se da će broj zaraženih rasti iz sata u sat, piše "Korijere dela Sera" koji napominje da je noćna mora u Italiji započela u petak ujutro kada je preminula prva zaražena osoba.

U samo 48 sati od smrti prve žrtve dvije navedene pokrajine završile su u blokadi, u karantinu. Na putevima se nalaze vojska i policija, a škole, kina, bazeni i slično su zatvoreni na najmanje jednu sedmicu.

Italijanski premijer Đuzepe Konte rekao je da bi 50.000 stanovnika u 12 gradova na sjeveru Italije mogli provesti nekoliko nedelja potpuno otcijepljeni od ostatka zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana