Šarović: Zaključci Skupštine nisu plod zajedničkog djelovanja

Srna
Šarović: Zaključci Skupštine nisu plod zajedničkog djelovanja

SARAJEVO - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović ocijenio je da noćas usvojeni zaključci Narodne skupštine Republike Srpske "nisu odgovorili svrsi", odnosno da nisu plod zajedničkog djelovanja svih poslanika u Skupštini.

"Prerano je za analizu šta oni u suštini znače - da li su oštri, preoštri, da li vode u ovom ili onom pravcu. Mislim da su više naručeni za trenutak u kojem treba da se održi tenzija", izjavio je Šarović danas novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, nekada političke opcije, uključujući i one koje su na vlasti, žele da drže snažnu tenziju jer se u takvom stanju najbolje snalaze.

Šarović je rekao da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik mnogo toga ispričao na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je razmatrana Informacija o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Srpske.

"Naprosto nisam mogao da zapamtim, nudio mi je čak i koaliciju, vidjećemo u narednim danima šta ćemo da radimo", rekao je predsjednik SDS-a.

Šarović smatra da je "nešto moglo da se uradi" na sjednici Narodne skupštine da nije bilo Informacije, za koju je rekao da ne zna gdje je sačinjena, te da nije dala osnovu za zajednički rad i jedinstvo.

"Ako govorimo o velikim pitanjima, onda se podrazumijeva da i u pripremi za takvo nešto učestvuju svi koji su u poziciji i opoziciji, da učestvujemo u donošenju zaključaka", smatra Šarović.

On je naveo da SDS i PDP nisu imali priliku da učestvuju u kreiranju Informacije.

"Lično sam nudio Dodiku u neformalnom razgovoru povucite ovaj dokument, pa da sjednemo da razgovaramo o nečemu što bi moglo da bude zajedničko. On to nije prihvatio", dodao je Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana