Šarović: Strance u Ustavnom sudu BiH zamijeniti domaćim sudijama

Srna
Foto: Agencije

BANjALUKA- Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da će građanima BiH biti bolje kada strance u Ustavnom sudu BiH zamijene domaće sudije.

"Legitimno je pravo, a to je i među 14 prioriteta koje je BiH dostavila Evropska komisija, da uložimo napor unutar BiH i da trojicu stranaca u Ustavnom sudu BiH zamijene domaće sudije", rekao je Šarović novinarima u Banjaluci.

On je rekao da je Ustavni sud BiH ustavna kategorija, ali da je davno izašao iz onog što bi trebalo da bude jer u njemu sjede trojica stranih sudija.

"Ova ustavna kriza zbog odluka Ustavnog suda BiH, bez obzira što se jedni u BiH osmjehuju i misle da je to dobro, a drugi se srde i nezadovoljni su, generalno stvara lošu atmosferu", rekao je Šarović.

Govoreći o koracima SDS-a u narednom periodu kada je riječ o pomoći građanima u ovim kriznim vremenima, Šarović je naglasio da će prioritet ove stranke biti smanjenje akciza na gorivo i stope PDV-a.

Šarović je rekao da je važno i da Republika Srpska očuva dobre odnose sa Srbijom, istakavši da je ova zemlja sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem na čelu pružila veliku materijalnu pomoć Srpskoj.

Kada je riječ o predstojećim opštim izborima u BiH, Šarović je naglasio da ova stranka razgovara sa drugim partijama i da je važno da se uveća opozicioni kapacitet i stvori jak blok stranaka.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić smatra da je neophodna subvencija države od 10 odsto na otkupnu cijenu pšenice u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana