Šarović: Predložene izmjene Izbrnog zakona - korak naprijed

Srna
Foto: SDS

BANjALUKA- Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Mirko Šarović izjavio je da je najavljena mogućnost dogovora o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, sa prijedlogom inostranih medijatora, za ovu stranku predstavlja korak naprijed i unapređenje dosadašnjeg zakonskog akta.

Šarović kaže da predložene izmjene, ipak, ne zadovoljavaju u potpunosti očekivanja SDS-a, dodajući da bi trebalo još mnogo stvari popraviti u Izbornom zakonu.

"Međutim to je jedan dobar korak i mi ga podržavamo i smatramo da je to nešto za šta bi sutra mogli da dignemo ruku u parlamentu kada dođe na dnevni red da se usvaja", rekao je Šarović na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sjednice Predsjedništva SDS-a.

On je podsjetio da kada je riječ o načinu izbora članova Predsjedništva BiH stav SDS-a ostaje isti, a to je da se iz Republike Srpske bira jedan član Predsjedništva, ali da se ne insistira na nacionalnoj odrednici.

Govoreći o predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će biti riječi o političko-ekonomskoj situaciju u BiH, Šarović je potvrdio da će poslanici SDS učestvovati u njenom radu, mada u ovoj partiji ne znaju o čemu će pričati.

"Naš stav je, ukoliko bude pitanje samo Inckov zakon, da je na potezu Narodna skupština Republike Srpske, ali naravno i vlast koja treba da predloži i odgovarajuća rješenja. Ona rješenja koja nudi Dodik za nas su neprihvatljiva", navodi predsjednik SDS-a.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Šarović je rekao da ne zna da li je član SDS-a juče uhapšeni Marko Munjiza, osumnjičen za ucjenjivanje direktora Investiciono-razvojne banke Dražena Vrhovca, te ističe da svi koji su odgovorni za krivična djela trebaju da odgovaraju pred zakonom.

Upitan da li bi podržao kandidaturu Nebojše Vukanovića na predstojećim opštim izborima, Šarović je rekao da Vukanović ispred svoje stranke može da se kandiduje za bilo koju poziciju, dodajući da će SDS imati svoga kandidata na predstojećim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana