Saradnja Tužilaštva BiH i Srbije na procesuiranju predmeta ratnih zločina

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO/BEOGRAD - Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić razgovarala je u Beogradu, u okviru Regionalnog sastanka tužilaca, sa tužiocem za ratne zločine Srbije Snežanom Stanojković o saradnji Tužilaštva BiH i Srbije na predmetima ratnih zločina.

Tokom sastakna delegacija dva tužilaštava razgovarano je o aktuelnim pitanjima iz oblasti pravosudne saradnje ovih institucija, o regionalnoj saradnji u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina u regionu, kao i o nedavnim aktuelnim događajima.

Osim toga, istaknut je značaj blagovremene razmjene informacija između tužilaštava, a u šta bi se trebale uključiti i druge nadležne institucije, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Na sastanku delegacija tužilaca za ratne zločine, pridružila se i Republički javni tužilac Srbije Zagorka Dolovac, koja je pozdravila Tadićevu i delegaciju iz BiH, te dala punu podršku saradnji tužilačkih institucija dvije zemalje, kako u predmetima ratnih zločina, tako i u zajedničkim naporima na procesuiranju organizovanog kriminala.

U okviru Regionalnog sastanka tužilaca u Beogradu održano je više bilateralnih sastanaka, između kojih i sastanak tužilaca za ratne zločine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana