Saradnja DNS i SNSD nije upitna

D. M. foto: V. Stojaković
Saradnja DNS i SNSD nije upitna

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je poslije današnjeg sastanka sa SNSD-om da su razriješeni brojni problemi koji su stajali između ove dvije stranke.

- Mnogo stvari smo rekli jedni drugima. Govorili smo o tome kako da unaprijedimo život u RS, kako da unaprijedimo parlamentarni život u RS. Iz toga je proizašlo mnogo zaključaka, ali pred vas ćemo izaći da zaključcima kada sve što smo dogovarali bude sistematizovano, a to bi trebalo biti sljedeće sedmice na novom sastanku - kazao je Pavić.

Lider SNSD-a Milorad Dodik kazao je da su SNSD, DNS i SP za posljednjih 20 godina iznijeli sve politike u jačanju RS, ističući da koaliciona saradnja sa DNS-om nije upitna.

- Postoje neki problemi vezani za niže nivoe i neke stvari koje moramo rasčistiti. Ali 17 funkcija koje pripada DNS-u je poznato i to će se riješiti. Ali kada je riječ o pozicijama na drugom i trećem nivou, to će biti predmet razgovora i neće biti nikakvih imenovanja dok se ne postigne dogovor - istakao je Dodik.

On je dodao da su DNS i SNSD jedni drugima rekli sve što je trebalo da se kaže i da je razgovor bio izuzetno koristan.

- Saradnja na nivou RS i BiH nije upitna, ali na lokalu ćemo morati više da radimo. Spremni smo da pravimo zajednički program za lokalne izbore. Moram da razočaram sve one koji su se nadali ili očekivali urušavanje pozicije RS - kazao je Dodik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana