Saobraćaj bez zastoja, oprezno zbog magle i vjetra

Srna
Saobraćaj bez zastoja, oprezno zbog magle i vjetra

BANjALUKA - Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, ali se vozačima savjetuje da zbog magle i jakih udara vjetra budu oprezni na pojedinim dionicama, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Na svim putnim pravcima vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Saobraćaj je usporen na dionicama na kojima se izvode radovi, poput magistralnih puteva Karakaj -Drinjača, Modriča-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-Karuše /granica Srpske/FBIH/, Johovac-Rudanka, Drinjača-Milići-Vlasenica, Kotor Varoš-Obodnike, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te na području Prijedora gdje je u toku gradnja kružnog toka.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike, kao i na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS Petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

U FBiH na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5.00 do 21.00 čas saobraćaj se odvija dvosmjerno, od 21.00 čas do pola časa poslije ponoći naizmjenično, a od pola časa poslije ponoći do 5.00 časova saobraćaj je kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila mase veće iznad preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo za saobraćaj je zatvoren tunel Karaula, pa vozila prelaze preko starog prevoja Karaula.

Sporije se zbog radova saobraća i na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo u mjestu Krupac, Srebrenik-Orašje u tunelu Ormanica, Doljani-Metković između graničnih prelaza i Ključ-Bosanski Petrovac preko prevoja Lanište.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja, a iz AMS-a podsjećaju vozače da je iz bezbjednosnih razloga obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana