Sajić: Spremnost da pomognemo djeci i roditeljima prilikom liječenja u Njemačkoj

Srna
Sajić: Spremnost da pomognemo djeci i roditeljima prilikom liječenja u Njemačkoj

MINHEN - Generalni konzul BiH u Minhenu Vera Sajić razgovarala je danas sa direktorom Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu "Duša djece" Jasminkom Vučković o radu fonda i pomoći koju Generalni konzulat može pružiti u narednom periodu.

Vučkovićeva je informisala Sajićevu o djeci koja se trenutno nalaze na liječenju u Njemačkoj, kao i o djeci koja su do sada liječena i koja će imati potrebu ponovo dolaziti na kontrole i nastavak liječenja.

Sajićeva je zahvalila Vučkovićevoj na njenom predanom angažmanu i svemu što ovaj fond čini za oboljelu djecu i njihove roditelje, ističući veliki značaj humanog rada Fonda i prikupljanja sredstava iz kojih se finansira liječenje djece.

Generalni konzul BiH u Minhenu je naglasila da će se lično angažovati da pomogne i djeci i roditeljima koji dolaze na liječenje u Njemačku, kako bi im se pružila svaka moguća podrška na putu do izlječenja.

"Tokom razgovora dogovoreno je da će se Generalni konzulat BiH u Minhenu angažovati kada bude bilo potrebe i u iznalaženju odgovarajućih bolnica i mogućnosti liječenja djece u Njemačkoj, kontaktirajući različite zdravstvene ustanove i prikupljajući relevantne informacije koje mogu biti od značaja.

Sajićeva je izjavila Srni da je razgovarala sa roditeljima dvoje mališana koji se trenutno nalaze na liječenju u Njemačkoj, istakavši da je informisana da su oboje djece dobro i da liječenje protiče u skladu sa dogovorenim procedurama.

"Najljepša vijest je da je dječak prvi put stao na svoje noge i da je to prvi korak ka cilju, te da nema odustajanja. Djevojčica, koja je juče peti put operisana u Njemačkoj, dobro se osjeća i očekujemo da će i njen oporavak ići dobro", istakla je Sajićeva.

Ona je ukazala na značaj postojanja ovog fonda za mališane i njihove roditelje, jer ulijeva i nadu i sigurnost i spoznaju da oni nisu prepušteni sami sebi i zaboravljeni od društva.

"Ponovo se potvrđuje izreka da naše malo nekome znači mnogo, jer ova vrsta pomoći i iskazane humanosti doslovno znači izliječenje i život", istekla je generalni konzul BiH u Minhenu Vera Sajić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana