Rusi u Banjaluci birali predsjednika Rusije

ATV
Rusi u Banjaluci birali predsjednika Rusije

Banjaluka - Rusi koji žive i rade na teritoriji Republike Srpske, glasali su danas za Predsjednika Ruske Federacije na prijevremenim izborima u Banjaluci.

Na spisku birača našlo se 60 državljana Rusije, koji uglavnom rade u jednoj od ruskih kompanija koje posluju u Spskoj. Među njima je i Nikolaj Rikun, koji u Modriči živi već 4 godine. Od izbora, kaže, očekuje još bolji odnos Rusije i Republike Srpske.

 

"Nadam se da će Rusija ostati na smijeru kojim danas ide, a to je zaštita interesa Rusije i njenih saveznika, pogotovo unutar Evrope. Nadam se da će se nastaviti saradnja sa balkanskim zemljama, pogotovo sa epublikom Srpskom. I nadam se daće to pomoći očuvanju stabilnosti kako u Evropi, tako i na Balkanu”, kaže Rikun.

Ljudmila Selecka koja je čak iz Sibira došla da radi u naftnoj rafineriji u RS, kaže da joj otadžbina nedostaje, pa je zato došla da ispuni svoju građansku dužnost. Irina Vasilić sa juga Rusije, već se kaže navikla na život u Srpskoj, i jezik je dobro savladala. Obje od izbora očekuju isto – da Rusija postane još bolje mjesto za život.

"Od ovih izbora očekujem prospeitet za Rusiju, normalno, napredak, jaču državu, jačeg prezidenta” kaže Vasilić.

"Kao pravi patriota i kao državljanka svoje zemlje imala sam želju da danas dođem ovdje, da učestvujem u izborima zato što želim da naš narod živi još bolje i da ima dobog predsjednika” kaže Selecka.

Predsjednički izbori u Rusiji održaće se u nedelju, a u trci učestvuje osam kandidata. Ambasada Ruske Federacije u BiH u nedelju će biti otvorena za sve ruske državljane koji žele da glasaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana