Runić: Nastavljamo mirne proteste

Srna
Runić: Nastavljamo mirne proteste

DRVAR - U Drvaru će sutra biti nastavljeni mirni protesti, koje je stotinjak stanovnika održalo i danas zbog istovarenog tekstilnog otpada iz Italije na području ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić, nakon što je danas telefonom razgovarala sa Rodoljubom Dinićem, vlasnikom firme reciklažnog materijala preduzeća “Krom reciklaža”, koja je istovarila otpad, rekla je da je vlasnik obećao da će odvesti otpad iz Drvara u roku od 24 časa.

Runićeva je navela da, međutim, postoji sumnja da otpad, istovaren na više lokacija u Drvaru, neće biti odvezen u tom roku jer je, kako je navela, riječ o velikoj količini.

“Građani Drvara danas su održali mirne proteste, koje će nastaviti i sutra dok god otpad ne bude odvezen iz Drvara”, naglasila je Runićeva, koja je prisustvovala mirnim protestima.

Živana Sabljić, jedna od okupljenih, rekla je Srni da će Drvarčani blokirati i Sarajevo ako bude potrebno.

“Ne želimo smeće koje je završilo u Drvaru ko zna kakvim odlukama i nečijim neznanjem”, poručuje Sabljićeva.

Mirnom skupu prisustvovali su i delegati iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta, Dragana Damjanović, predsjednik lokalnog Opštinskog vijeća Milan Kunić i odbornik u opštinskom Vijeću Jasna Pećanac.

Dopisnik Srne javlja da su mirnom protestu prisustvovali i pripadnici specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Livanjskom kantonu.

Opštinsko vijeće Drvara zatražilo je sinoć da nadležni inspekcijski organi u roku od 24 časa nalože odgovornim fizičkim i pravnim licima i drugim organima izmještanje tekstilnog otpada iz Italije istovarenog u nekadašnju fabriku “Grmeč”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana