Rodić: Podrška uvođenju termina femicid u zakonodavstvo

GS
Rodić: Podrška uvođenju termina femicid u zakonodavstvo

BANjALUKA - Predsjednica Foruma žena Socijalističke partije Srpske (SPS) Jelena Rodić pohvalila je namjeru ministra pravde Republike Srpske Miloša Bukejlovića, koji je tokom sjednice Narodne skupštine najavio uvođenje termina “femicid” u novi zakon o sprečavanju nasilja u porodici, koji će biti donesen.

-Žene, kao oslonac porodice, moraju imati efikasniju i vidljiviju zaštitu zakona i institucija. Nažalost, nasilje nad ženama i nasilje u porodici dešavaju se permanentno i posvuda, te nas iz tog razloga posebno raduju riječi ministra pravde koji je najavio uvođenje termina „femicid“ u naš pravni poredak. Forum žena SPS-a podržava ovu inicijativu i kao partijska organizacija koja okuplja žene, uvijek ćemo se boriti za zaštitu prava žena - izjavila je Jelena Rodić.

Bukejlović je juče odgovarajući na poslanička pitanja tokom “Aktuelnog časa” u Narodnoj skupštini Republike Srpske rekao da se u Srpskoj radi odgovorno kada je riječ o efikasnom zakonskom suzbijanju nasilja u porodici, pa i femicida, te je najavio uvođenje ovog termina u pozitivno zakonodavstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana