Ristović Krstić: U Grčkoj onemogućeno glasanje, CIK nije sposoban da kontroliše izborni proces

GS
Ristović Krstić: U Grčkoj onemogućeno glasanje, CIK nije sposoban da kontroliše izborni proces

ATINA - Ambasadorka BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić objavila je danas da prvi put od kad ostvaruje pravo glasa, neće glasati na izborima.

- Meni, kolegama zaposlenim u DKP BiH u Atini, kao i brojnim našim državljanima širom Grčke onemogućeno je ustavom zagarantovano pravo. Hvala CIK BiH na efikasnosti! - objavila je ovu informaciju Milica Ristović Krstić na svojoj "Fejsbuk" stranici, prenosi RTRS.

Istakla je da je glasanje putem pošte ovim potpuno obesmišljeno.

- Ne znam je li tužnija činjenica da nisu mogli organizovati dostavljanje glasačkog materijala na vrijeme ili odluka od 10. novembra, da DKP preuzme prikupljanje izbornog materijala od državljana. Još jednom dokazali koliko su nesposobni i nisu u stanju da kontrolišu izborni proces - zaključila je Ristović Krstić.

Predsjednik CIK-a Željko Bakalar kazao je da su ove informacije dobili putem medija.

- Ambasadorka u Grčkoj nije se obratila CIK-u nego je imala medijski istup. Mi smo provjerili informaciju i dobili smo podatak da je zbog "lokdauna" Grčkoj poštanski saobraćaj obustavljen. Od 23 birača koji su se registrovali iz Grčke, jedan dio pošiljke je pristigao u Solun, dok onaj prema Atini nije -izjavio je Bakalar te istakao da je to pitanje više sile a ne CIK-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana