Ristić: Mobilna bolnica bila namijenjena drugom klijentu ali je preusmjerena Srpskoj

Srna
Ristić: Mobilna bolnica bila namijenjena drugom klijentu ali je preusmjerena Srpskoj

BANjALUKA - Tehnički remont Bratunac, /TRB/ koji se bavi namjenskom industrijom, i pored ugovora koje je imao sa Vijetnamom i nekim drugim državama o isporuci mobilne bolnice, uspio je da ona bude isporučena Srpskoj, izjavio je Srni većinski vlasnik ove kompanije Slaven Ristić.

“Imali smo priliku, s obzirom da smo u namjenskoj industriji, da ovu bolnicu koja je bila namijenjena drugom klijentu, odnosno Vijetnamu, preusmjerimo u Republiku Srpsku kako bi služila njenim građanima”, istakao je Ristić.

On je dodao da je TRB kao odgovorna kompanija uključen u sve životne segmente, pa tako i da pomogne u savladavanju ove krize koja je proizašla širenjem virusa korona i zadesila cijeli svijet.

Odgovarajući na pitanje u kojoj mjeri će dopremanje mobilne bolnice pomoći građanima Srpske u savladavanju širenja epidemije virusa korona, Ristić je rekao da se sa sigurnošću ne može precizirati koliko će ova kriza trajati.

“Važno je da pokažemo da imamo kapacitete da u ovoj bolnici možemo smjestiti 500 ljudi i da odgovorimo svim problemima i zahtjevima na koje naiđemo”, rekao je Ristić na međunarodnom aerodromu u Mahovljanima kod Banjaluke, gdje će večeras treba da sleti prvi avion iz Njemačke sa opremom za mobilnu bolnicu koju je nabavila Republika Srpska u okviru borbe protiv virusa korona.

Za nabavku pokretne bolnice sa 500 bolničkih kreveta i pratećom opremom površine 6.000 metara kvadratnih, Vlada Republike Srpske izdvojila je 3,6 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana