Reagovanja na zahtjev instituta iz Kanade da Šmit spriječi davanje mandata Kojiću: Glupost i budalaština

Agencije
Reagovanja na zahtjev instituta iz Kanade da Šmit spriječi davanje mandata Kojiću: Glupost i budalaština

LAKTAŠI - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da takozvani Institut za istraživanje genocida Kanada nema nikakve veze sa izborima u BiH i da je dodjela zamjenskog mandata poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Miloradu Kojiću stvar izborne volje naroda i Centralne izborne komisije.

Komentarišući informaciju da takozvani Institut za istraživanje genocida Kanada traži od Kristijana Šmita da spriječi dodjelu zamjenskog mandata Kojiću, Dodik je upitao šta oni imaju sa tim, ocjenjujući da je to “nonsens, glupost i budalaština”.

Dodik je izjavio u Laktašima da je Kojić poslanik koji je prošao na listi, verifikovan i nema nijedne prepreke te ocijenio da to što im se Kojić ne sviđa - i dalje im se neće sviđati.

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Srebrenice Branimir Kojić rekao je da daje punu podršku direktoru Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Miloradu Kojiću i da su napadi na njega odraz straha od istine koju on iznosi.

Branimir Kojić je istakao da ova organizacija očekuje od Milorada Kojića da sve stavove koje je do sada zastupao još više promoviše ukoliko bi dobio zamjenski mandat poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, a što osporava takozvani Institut za istraživanje genocida Kanada, koji od Kristijana Šmita traži da spriječi dodjelu mandata Kojiću.

Reagujući na zahtjev ovog instituta Branimir Kojić je rekao da Šmit nema legitimitet i da je bolje da je taj institut pozvao Šmita koji se lažno predstavlja da ide svojoj kući.

- Bolje da su pozvali da ide svojoj kući ili da produži turističku vizu - rekao je Kojić i upitao kako to da se taj takozvani institut ne oglasi da osudi to što se Hamdija Abdić Tigar kandidovao za načelnika Bihaća ili Refik Lendo za potpredsjednika FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana