Raspušteni odbori DNS-a u Bijeljini i Kozarskoj Dubici

Srna
Raspušteni odbori DNS-a u Bijeljini i Kozarskoj Dubici

BANjALUKA - Predsjedništvo DNS-a konstatovalo je danas neopozivu ostavku Darka Banjca sa svih funkcija u stranci i istupanje iz članstva DNS-a, a na sjednici su iz članstva isključeni Đorđe Popović, Ognjen Tadić i Diko Cvijetinović, te raspušten Gradski odbor stranke u Bijeljini i Opštinski odbor Kozarska Dubica.

“Za povjerenika Gradskog odbora DNS-a Bijeljina imenovan je potpredsjednik DNS-a Radislav Jovičić, a za povjerenika Opštinskog odbora DNS-a Kozarska Dubica poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mirko Sovilj”, saopšteno je iz DNS-a.

Generalni sekretar DNS-a Darko Banjac rekao je ranije danas da je podnio ostavku na ovu stranačku dužnost i istupio iz ove političke partije jer nije saglasan sa politikom stranke koju sprovodi njen lider Nenad Nešić.

“To znači da i u Narodnoj skupštini Republike Srpske neću više biti šef Kluba poslanika DNS-a. Svi ste vidjeli šta se dešavao u ovoj političkoj partiji posljednjih danas, sa čime nisam saglasan”, rekao je Banjac novinarima u Banjaluci.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić juče je smijenio četiri potpredsjednika stranke - Đorđa Popovića, Ognjena Tadića, Dragomira Jovičića i Marka Aćića.

Nešić je potvrdio da će ova stranka i u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u parlamentu BiH ubuduće djelovati kao opozicija.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana