Raspuštena opštinska organizacija SDP-a u Srebrenici, isključen Bego Bektić

Srna
Raspuštena opštinska organizacija SDP-a u Srebrenici, isključen Bego Bektić

SARAJEVO - Socijaldemokratska partija /SDP/ BiH saopštila je da će iz članstva bez odlaganja biti isključen svaki pojedinac koji je djelovao nezakonito i suprotno službenim stavovima partije ukoliko se pokažu makar i djelimično istinitim medijski navodi da su u izbornim prevarama učestvovali članovi ove stranke.

Povodom akcije Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH i entitetskih policijskih agencija u vezi sa sumnjama u izbornu prevaru na području Srebrenice, iz SDP-a su naveli da je riječ o aktivnostima o kojim organi partije ni na kojem nivou ni na koji način nisu obaviješteni niti su uključeni u njih.

SDP BiH je pozvao sve nadležne institucije da "detaljno istraže sve aspekte navodne izborne prevare na proteklim izborima u Srebrenici", te dodao da očekuje da svi koji su učestvovali u eventualnim nezakonitim radnjama budu najstrože kažnjeni.

"Centralnu izbornu komisiju BiH pozivamo da ponovo raspiše izbore za načelnika opštine Srebrenica, ukoliko se utvrdi da je /izabrani načelnik Mladen/ Grujičić glasove i eventualnu izbornu pobjedu obezbijedio izbornim manipulacijama, nezavisno o tome ko je u njima učestvovao", dodali su iz SDP-a.

Iz te stranke ističu da nisu tačne informacije da SDP BiH između dva kandidata za načelnika Srebrenice nije podržao Aliju Tabakovića.

Pripadnici Sipe, uz asistenciju policije Republike Srpske i prema nalogu Tužilaštva BiH, izvršili su danas pretrese porodične kuće Bege Bektića, nosioca liste SDP-a BiH za odbornike u Skupštini opštine Srebrenica, te kancelarije u kojoj radi kao načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana