“Rajaner” od ljeta neće letjeti iz Stokholma do Banjaluke

Milijana Latinović
“Rajaner” od ljeta neće letjeti iz Stokholma do Banjaluke

BANjALUKA - Avioni irske kompanije “Rajaner” od ljeta više neće letjeti od švedske prestonice ka Banjaluci jer ovaj avio-prevoznik zatvara svoju bazu u aerodromu Stokholm Skavsta.

Potvrdio je to za “Glas Srpske” vršilac dužnosti direktora preduzeća “Aerodromi Republike Srpske” Milan Račić, naglasivši da mu je veoma žao što je kompanija “Rajaner” bila primorana na ovaj potez.

 - Na relaciji Banjaluka- Stokholm do sada je putovalo više od 33.000 putnika. Kao što je najavljeno od ljeta više nemamo tu destinaciju ali to ne znači da se u međuvremenu situacija neće promijeniti - rekao je Račić.

Prema informacijama objavljenim na portalu “Exyuaviation.” ova niskotarifna kompanija obustaviće svoje redovne letove i do Niša i Podgorice, kao i sezonske letove na liniji za Rijeku, dok sezonski letovi do Zadra ostaju.

Avio-prevoznik je objasnio da do zatvaranja baze dolazi uslijed kašnjenja isporuke Boingovih letjelica 737 maks, koji su trenutno prizemljeni odlukama regulatornih organa širom svijeta.

- Takođe očekujemo da ćemo smanjiti kapacitet ka mnogim drugim odredištima, i trenutno razgovaramo sa našim ljudima, sindikatima, kao i sa aerodromima zahvaćenim ovim odlukama- saopšteno je iz “Rajanera”.

“Rajaner” je ka aerodromu ili sa aerodroma u Stokholmu prevozio oko 1,2 miliona putnika godišnje, što je otprilike polovina saobraćaja tog aerodroma.

 Prvi avion irske niskotarifne avio-kompanije “Rajaner” spustio se 30. oktobra 2018. godine na pistu u Mahovljanima.

Avion iz Stokholma, koji je tada svečano dočekan vodenim topovima, oživio je banjalučki aerodrom, a Srpsku povezao sa jednom od evropskih prestonica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana