Radončić: Istraživanje kriminala nije udar na narod

Srna
Radončić: Istraživanje kriminala nije udar na narod

SARAJEVO- Ministar bezbjednosti BiH izjavio je danas da je nedopustivo da neko misli da jedan eklatantan kriminal, gdje je neko pokrao i uništio 10,5 miliona KM pomoći, treba da se izvuče na bazi političke vike da je istraživanje korupcije udar na jedan narod.

Komentarišući jučerašnje puštanje na slobodu uhapšenih u aferi "respiratori", Radončić je rekao da su odbrana i Tužilaštvo dvije ravnopravne strane pred Sudom BiH i da u tom smislu i odluke Suda ne treba komentarisati.

- Ja sam prvi rekao da treba dozvoliti premijeru da se brani sa slobode, znajući koliko to može da usloži situaciju u Vladi FBiH. S druge strane, nedopustivo je ako neko misli da jedan eklatantan kriminal, gdje je neko pokrao i uništio 10,5 miliona KM pomoći i to su uradile nekompetentne ličnosti, nekompetentne firme, to je oprema koja, ne samo da je pogrešna nego je i opasna po građane, treba da se izvuče na bazi političke vike da je istraživanje korupcije udar na jedan narod - rekao je Radončić novinarima u Sarajevu.

Napominjući da korupcija mora da bude istražena, on je naveo da neće biti u Ministarstvu bezbjednosti ako će pobijediti tendencije koje će ohrabrivati kriminal, i to sistemski kriminal, koji je opasan za svaku zemlju na način da se to pretvara u zaštitu nacionalnih interesa.

On je naglasio da je to njegov prvi stav u ovom trenutku, a o tome šta će kasnije uraditi obavijestiće javnost.

Radončić je ocijenio da se sve treba istražiti, svaki eventualni kriminal koji se dogodio u najemotivnijem trenutku pandemije, ali bez političkih pritisaka.

Glavni tužilac BiH Gordana Tadić je u petak  istakla da je istraga u slučaju "Respiratori" pravna, a ne politička intervencija i optužila lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića za direktan pritisak na Tužilaštvo BiH i nju.

Izetbegović je rekao da je hapšenje premijera FBiH Fadila Novalića, kadra SDA u okviru afere “Respiratori” „udar na Bošnjake“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana