Radončić: Donatorska sredstva biće transparentno trošena

Srna
Radončić: Donatorska sredstva biće transparentno trošena

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić izjavio je da su danas otvoreni donatorski računi, odnosno podračun u ovom ministarstvu za uplatu donacija, te da će isključivo Savjet ministara određivati gdje će ići novac koji će dobiti BiH.

“Isključivo Savjet ministara će, odlukama o kojima će transparentno glasati na svojim sjednicama, određivati gdje će ići novac koji će dobiti BiH”, istakao je Radončić, koji je i predsjednik Saveza za bolju budućnost.

On je napomenuo da je ovo izuzetno važno i garantuje da nijedan evro, dolar i KM ne može otići netransparentno ili jednostranom voljom bilo kog ministra ili ministarstva.

“Takođe, na zvaničnim stranicama ministarstava bezbjednosti i finansija i trezora u Savjetu ministara biće objavljeni spiskovi sa svakom pojedinačnom donacijom. Isto se odnosi i na odluke Savjeta ministara o budućem utrošku ovih sredstava”, naveo je Radončić.

Prema njegovim riječima, Savjet ministara time pokazuje odgovornost i zahvalnost svima onima koji svoj novac ili novac njihovih poreskih obveznika uplate da pomognu BiH.

“Ne smije, naprosto, biti prostora ni za najmanju sumnju da će se novac, nezavisno o tome koliki će iznos na kraju biti u pitanju, utrošiti maksimalno odgovorno i pred licem javnosti”, napisao je Radončić na svom nalogu na “Instagramu”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana