Radmanović: Ne idemo na sjednicu na kojoj bi se obratio Šmit

Srna, Agencije
Radmanović: Ne idemo na sjednicu na kojoj bi se obratio Šmit

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je Srni da neće prisustvovati sjednici Kolegijuma ovog doma, niti sjednici proširenog Kolegijuma i da ne zna šta će odlučiti ostali članovi povodom zahtjeva Kristijana Šmita da se obrati parlamentu.

-Ukoliko Kolegijum bez nas prihvati da se Šmit obrati Parlamentu, mi nećemo prisustvovati ni na tom zasjedanju - rekao je Radanović.

Republika Srpska ne prihvata Kristijana Šmita za visokog predstavnika, jer njegov mandat nije verifikovan u Savjetu bezbjednosti UN. Predsjedavajući Kolegijum Denis Zvizdić izjavio je danas da će se na dnevnom redu Kolegijuma i proširenog Kolegijuma Predstavničkog doma parlamenta BiH u utorak, 26. oktobra naći zahtjev Šmita da se obrati poslanicima.

Zvizdić je za Kliks potvrdio  da je Šmit predložio da se obrati Predstavničkom domu 28. ili 29. oktobra i da iznese svoje stavove i viđenje aktuelne političke situacije u BiH.

-Sasvim sam siguran, imajući u vidu činjenicu da je visoki predstavnik dio međunarodnog mirovnog sporazuma i izuzetno bitna karika u funkcionisanju BiH i sprovođenju civilnog dijela Dejtonskog mirovnog sporazuma, da će oni koji dođu na sjednicu Kolegijuma i oni koji dođu na sjednicu proširenog Kolegijuma odobriti održavanje sjednice na kojoj će se obratiti visoki predstavnik - rekao je Zvizdić.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana