Prva posebna sjednica NSRS u četvrtak

Srna
Foto: Velibor Tripić/Arhiva

BANjALUKA- Prva posebna sjednice Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da bude održana u četvrtak, 1. decembra, odlučeno je danas na telefonskoj sjednici Kolegijuma parlamenta Srpske.

Kolegijum je prethodno ovu sjednicu bio zakazao za srijedu, 30. novembar, ali budući da Centralna izborna komisija  još nije dostavila Narodnoj skupštini ovjerene kandidatske liste za Vijeće naroda Srpske kako bi sjednica mogla biti održana u srijedu, Kolegijum je danas pomjerio datum njenog održavanja, nadajući se da će CIK na vrijeme završiti svoje obaveze i da nije postojala namjera CIK-a da opstruiše rad Narodne skupštine.

Na predloženom dnevnom redu prve posebne sjednice je usvajanje izvještaja Komisije za izbor i imenovanje o mandatima narodnih poslanika, izbor delegata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske i izbor potpredsjednikā Narodne skupštine Republike Srpske.

Pred poslanicima bi trebalo da bude i izbor Administrativne komisije Narodne skupštine Republike Srpske, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

Početak sjednice zakazan je u 12.00 časova.

Generalni sekretar parlamenta Srpske Boran Bosančić rekao je ranije Srni da je Centralna izborna komisija BiH dostavila Narodnoj skupštini ovjerene kandidatske liste za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, a nije dostavio ovjerene kandidatske liste za Vijeće naroda Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana