Promocija domaćih proizvoda i usluga i proširenje Grčko-Srpske poslovne saradnje

Srna
Foto: srna

"Uz podršku Predstavništva na vodećem sajmu hrane i pića u Jugoistočnoj Evropi Fud ekspo - gris digital Food Expo - Greece Digital, koji je održan od 14. do 18. juna, predstavile su se dve firme iz Srpske, odnosno Banjalučka pivara i Hercegovačka kuća", rekla je Jovanovićeva.

Ona je navela da su kompanije uz više od 600 izlagača iz cijelog sveta, imale priliku da ostvare kontakt sa više od 30.000 profesionalaca, zastupnika marketa, trgovaca na veliko, te uvoznika iz Grčke, Rusije, Nemačke, zemalja Balkana.

Na ovaj način, dodala je, Predstavništvo ulaže u promociju proizvoda i usluga iz Republike Srpske na međunarodnom tržištu, ali i y proširenje grčko-srpske poslovne saradnje.

"U cilju očuvanja naše istorije i kulture, Predstavništvo je uz velikodušnu donaciju Draška Višića iz Banjaluke, po prvi put u grčkom muzeju, tačnije Vojnom muzeju Soluna, obezbedilo postavljanje uniforme srpskog vojnika iz Prvog svetskog rata, gde je osim uniforme izložena i srpska zastava kao i čuturica iz ovog rata", rekla je Jovanovićeva.

Tako je na simboličan način, napomenula je ona, upravo na mjestu gdje je borba za otadžbinu i slobodu srpskog naroda počela, odata je i počast našim vojnicima i dat je doprinos očuvanju naše istorije.

"Jedna od najdražih aktivnosti ove godine bila je podrška mladim sportistima iz Republike Srpske, tačnije Rukometnom klubu Bijeljina, koji su uz podršku Predstavništva učestvovali na turniru u Solunu na kojem su osvojili bronzanu medalju", rekla je Jovanovićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana