Pripadnici HVO prijavljeni zbog zločina nad Srbima

Agencije
Pripadnici HVO prijavljeni zbog zločina nad Srbima

TREBINjE - Službenici Policijske uprave Trebinje su dokumentovali i Tužilaštvu BiH dostavili izvještaj protiv Jura Šunjića i tri nepoznata lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Ratni zločin protiv čovječnosti".

Oni su osumnjičeni da su kao pripadnici jedinice Vojne policije u Hrvatskom vijeću odbrane ratni zločin počinili 1992. godine na području Mostara i to nad civilima srpske nacionalnosti.

Njih terete za ratni zločin prema Krivičnom zakonu BiH.

Oni su osumnjičeni da su kao pripadnici HVO-a, jedinice Vojne policije, 1992. godine silovali Srpkinju na području Mostara.

Izvještaj protiv ovih lica podnesen je zbog osnovane sumnje da su tokom juna 1992. godine u logoru koji se nalazio u prostorijama Mašinskog fakulteta u Mostaru, uz prijetnju oružjem, silovali Srpkinju čiji su inicijali M.V.

Prema saznanjima Srne, silovanje je izvršeno tako što je prvoprijavljeni oštećenu odveo u hodnik ispred muškog i ženskog toaleta, gdje ju je, uz prijetnju pištoljem silovao, nakon čega u ovu prostoriju ulaze još tri nepoznata vojna policajca koji su je silovali, takođe, uz prijetnju oružjem.

 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana