Prijavljena kupovina glasova u Tuzli, građanima nudili novac i pakete

GS
Prijavljena kupovina glasova u Tuzli, građanima nudili novac i pakete

TUZLA - Kandidat za gradonačelnika Tuzle Omer Berbić danas je ukazao na kupovinu glasova na određenim biračkim mjestima u tom gradu.

Kako tvrdi, građanima se u zamjenu za glas nude novac i paketi, piše Kliks. Takvim informacijama raspolažu i u Gradskoj izbornoj komisiji te policiji.

Berbić je kandidat Naše stranke za gradonačelnika Tuzle, a danas je prilikom susreta sa medijima ukazao na izborne nepravilnosti. Kako tvrdi, ozbiljne situacije su zabilježene na biračkim mjestima u prigradskoj mjesnoj zajednici Kiseljak te Mosnik.

-Ekipa Naše stranke ide okolo i uočava nepravilnosti, koje su uočene na više biračkih mjesta. Dijele se paketi, a na nekim mjestima i novac. U Kiseljaku smo uspjeli odstraniti dvojicu ljudi, ali na ostalim biračkim mjestima još uvijek dobijamo dojave. Mi smo to prijavili uredno Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Gradskoj izbornoj komisiji, a pozvaćemo Agenciju za istrage i zaštiru (SIPA) , Obavještajno-bezbjednosnu agenciju (OBA) i ostale nadležne organe, kako bi reagovali na te situacije - navodi Berbić.

O ovome su govorili i u Gradskoj izbornoj komisiji u Tuzli.

-Od nezavisnog kandista smo dobili informaciju da su na dvije pomenute lokacije određeni ljudi dijelili pakete. Lično sam odmah obavijestila Policijsku upravu i sada čekamo šta će se dalje dešavati - navela je predsjednica Gradske izborne komisije Tuzla. Asja Kravić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana