Prijave za glasanje putem mobilnih telefona timova do 31. avgusta

SRNA
Prijave za glasanje putem mobilnih telefona timova do 31. avgusta

BANjALUKA - Gradska izborna komisija /GIK/ Banjaluka poziva birače koji neće moći glasati na Opštim izborima na svom redovnom biračkom mjestu, da se do 31. avgusta prijave za glasanje putem mobilnih timova.

Predsjednik GIK-a Dubravko Malinić pozvao je birače koji zbog starosti, bolesti ili invaliditeta neće moći otići na svoje redovno biračko mjesto, da se prijave Centru za birački spisak, Komisiji ili pripadajućoj mjesnoj zajednici, saopšteno je iz GIK-a.

"Po zaprimljenim prijavama, Gradska izborna komisija će organizovati timove za obilazak ove kategorije birača, te na osnovu izražene volje birača, što se utvrđuje pisanom izjavom birača, provesti sve radnje kako bi sačinili Izvod iz Konačnog biračkog spiska za birače sa posebnim potrebama, kao i formiranje potrebnog broja mobilnih timova, koji će na dan izbora omogućiti glasanje ovim biračima u njihovim domovima", rekao je Malinić.

On je naveo da je ovo samo jedna od aktivnosti koje sprovodi Gradska izborna komisija Banjaluka u okviru priprema organizacije i sprovođenja Opštih izbora 2022, koji će biti održani 2. oktobra.

"Obavještavamo i birače iz kategorije redovnih birača, da se konačni birački spisak zaključuje 18. avgusta, te ukoliko imaju potrebu ažuriranja podataka u vezi sa promjenom adrese, da to mogu učiniti do navedenog roka, kod organa nadležnog za prijavu i odjavu prebivališta/boravišta", zaključio je Malinić.

Detaljnije informacije, građani mogu dobiti u GIK-u putem telefona: 051/244-531, 051/244-532 ili elektronskim putem na mejl: [email protected]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana