Preminuo nekadašnji gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović

Srna
Preminuo nekadašnji gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović

ISTOČNO SARAJEVO - Nekadašnji gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović preminuo je jutros u 64. godini.

Radovanović je preminuo u Bolnici “Srbija”, gdje je liječen od kovida 19.

Vinko Radovanović je 3. avgusta 1957. godine u Sarajevu. Gimnaziju je završio na Ilidži, a Medicinski fakultet u Sarajevu 1983. godine. Od 1985. radio je u Domu zdravlja Ilidža kao ljekar opšte medicine.

U toku rata radio u ambulanti Vojkovići i Drugoj sarajevskoj brigadi. Specijalistički ispit iz hirurgije položio je 1999. godine.

U mandatu od 2000. do 2002. godine bio je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kasnije delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Funkciju gradonačelnika Istočnog Sarajeva obavljao je u mandatu od 2008. do 2012. godine. U 2017. godini obavljao je funkciju potpredsjednika Skupštine grada Istočno Sarajevo, a prije toga bio je i zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva, a 2018. godine izabran je ambasadora BiH u Crnoj Gori. Nakon toga, bio je zaposlen u Gradskoj upravi Istočnog Sarajeva kao savjetnik gradonačelnika.

Komemoracija nekadašnjem visokom funkcioneru PDP-a biće održana sutra u Administrativnom centru Istočno Sarajevo, saopšteno je iz PDP-a.

Komemoracija je predviđena u 11  časova, dok će sahrana biti održana u 14 časova na porodičnom groblju Vojkovići-Grlica.

Iz PDP-a je saopšteno da su izgubili značajnog člana, na čiju su mudrost, smirenost i iskustvo uvijek mogli računati, te dobrog čovjeka i odličnog prijatelja.

-Čast je bilo poznavati doktora Radovanovića, raditi s njim, nazivati ga prijateljem i kolegom. Ostajemo zahvalni za doprinos radu PDP-a i razvoju zajednice u cjelini - saopšteno je iz PDP-a.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić uputio je saučešće povodom smrti Radovanovića članovima njegove porodice, prijateljima, ali i svim građanima Istočnog Sarajeva.

Ćosić je u telegramu saučešća istakao da je Istočno Sarajevo izgubilo vrijednog i čestitog čovjeka koji će ostati upamćen kao gradonačelnik koji je mnogo toga učinio za grad, ali i kao zdravstveni radnik za Sarajevsko-romanijsku regiju.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana