Preminule tri osobe zaražene virusom korona, oboljelo još sedam

GS
Preminule tri osobe zaražene virusom korona, oboljelo još sedam

BANjALUKA – Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u posljednja 24 časa prijavljene su smrti tri osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o tri muškarca, starije životne dobi iz Banjaluke, Kozarske Dubice i Kneževa koji su imali više hroničnih udruženih oboljenja.

Novi virus korona u ovom periodu potvrđen je kod sedam osoba u Republici Srpskoj, nakon što je u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Službi za mikrobiologiju Bolnice Sveti Luka u Bijeljini obavljeno testiranje 213 laboratorijskih uzoraka.

Prema mjestu prebivališta, četiri osobe su iz Banjaluke, dvije iz Kotor Varoša i jedna iz Novog Grada. Radi se o četiri muške i tri ženske osobe, od kojih su jedna mlađe, dvije srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.371 slučaj virusa korona, a preminulo je 107 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavila ukupno 791 osoba, a  testirana je 24.841.

Ukupan broj hospitalizovanih osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo virusa korona u Republici Srpskoj je 140, i to u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC)  Republike Srpske 53, a u opštim bolnicama 87pacijenata.

Na Odjeljenju Kovid- 19 UKC-a hospitalizovano je 24 pacijenata sa težom kliničkom slikom, dok je u izolaciji pet pacijenta.

Ukupan broj osoba kod kojih je test pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju u Republici Srpskoj je 142.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.769 osoba, a nadzor je završen kod 32.179 osoba.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana