Preminula žena iz Živinica koja je bila zaražena virusom korona

GS
Preminula žena iz Živinica koja je bila zaražena virusom korona

TUZLA – Starija žena iz Živinica, kod koje je bio potvrđen virus korona danas je preminula u izolatorijumu Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli.

Ova informacija potvrđena je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravlja Tuzlanskog kantona, gdje su dodali da je pacijentkinja preminula u prijepodnevnim časovima, javio je portal Kliks.

- U UKC Tuzla bila je primljena zbog komplikacije osnovnog oboljenja, a naknadnim testiranjem po protokolu je utvrđeno da je pozitivna na Kovid-19" - naveli su iz Kriznog štaba.

Njen pozitivan nalaz na virus korona potvrđen je 15. maja ove godine, a sve vrijeme u izolatoriju Klinike za zarazne bolesti u Tuzli bila je sa teškom kliničkom slikom.

Nedugo nakon njene hospitalizacije, testiranju su podvrgnuta i njena dva sina kod kojih je također utvrđeno prisustvo virusa.

Oni se nalaze u kućnoj izolaciji, kao i još pet osoba koji pripadaju klasteru u Živinicama u kojem do danas nije utvrđen nulti pacijent.

Inače, od početka epidemije krajem marta do danas u Tuzlanskom kantonu su preminule tri ženske osobe kod kojih je bila potvrđena zaraza virusom korona.

U BiH je od početka epidemije preminulo 149 ljudi kod kojih je potvrđen virus korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana