Premijer RS: Obezbijedićemo dovoljne količine brzih testova na virus korona

Srna
Premijer RS: Obezbijedićemo dovoljne količine brzih testova na virus korona

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da će Vlada u narednom periodu obezbijediti dovoljne količine brzih testova na virus korona za zdravstveni sektor u Srpskoj.

Odgovarajući na poslanička pitanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Višković je rekao da su se brzi testovi pokazali kao pravo rješenje, pogotovo za jesen i najave mogućnosti još veće pandemije korona virusa.

- Brzi testovi su pravo rješenje za očuvanje zdravstvenog sistema u Republici Srpskoj - istakao je Višković.

On je dodao da se pokazalo da je nabavka brzih testova za korona virus u maju ove godine bila prava odluka, jer poslije toga virus korona nije ušao u zdravstveni sektor Republike Srpske.

On je istakao i da će sve zdravstvene ustanove u Srpskoj imati dovoljno sredstava da izmire svoje obaveze i po pitanju plata i doprinosa, ali i kada je riječ o pružanju zdravstvenih usluga.

- Neće biti oštećen zdravstveni sektor - rekao je Višković odgovarajući na poslanička pitanja u vezi sa radom zdravstvenih ustanova u uslovima pandemije virusa korona.

On je rekao da su nadležne institucije učinile sve da školska godina u Srpskoj počne redovno i da se nastava odvija u učionicama uz direktni kontakt nastavnika i učenika.

- U tom pogledu su preduzete sve potrebne mjere i 22 dana od početka školske godine nije bilo prenosa virusa korona sa učenika na učenika. Sve propisane mjere u obrazovnim ustanovama se poštuju - kaže Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana