Predsjednik FBiH: Teško će se steći uslovi za lokalne izbore

Srna
Predsjednik FBiH: Teško će se steći uslovi za lokalne izbore

SARAJEVO - Predsjednik FBiH Marinko Čavara ocijenio je da će se teško steći uslovi za lokalne izbore ako epidemija virusa korona potraje sedećih mjeseci.

Čavara je za "Večernji list", izdanje za BiH, rekao da Centralna izborna komisija (CIK) pet mjeseci prije izbora treba da odredi rokove, a onda treba postići dogovor svih političkih stranaka o tome hoće li biti odgođeni izbori, i to "bez vođenja novih ratova zbog svih izazova koji nas očekuju".

Govoreći o smjeni u Kriznom štabu FBiH, Čavara je ocijenio da tu odluku treba poništiti jer sada u tom tijelu nema resora zdravstva.

- Ovakav Krizni štab FBiH može postati samo nečije sredstvo za manipulaciju i zloupotrebe. Nažalost, to je nastavak dijela politike bošnjačkih stranaka iz Sarajeva koje smatraju da treba iskoristiti i ovaj trenutak kako bi potpuno centralizovali FBiH - istakao je Čavara i dodao da svaki normalan čovjek zna da je to glupo, da se radi o nasilju i nanosi štetu svima.

Komentarišući blokadu rada Parlamenta FBiH nakon slučaja preglasavanja u federalnoj Vladi, Čavara ističe da se na ovaj način, u vrijeme krize, u FBiH želi upravljati politički jednostrano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana