Potvrđena optužnica Hamzabegovićevoj

Srna
Foto: Anadolija

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Senu Hamzabegović tereti da je počinila krivično djelo finansiranje terorističkih aktivnosti, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

U optužnici Tužilaštva BiH se, između ostalog, navodi da je optužena Hamzabegovićeva od 2013. do 2018. godine u više navrata učestvovala u prikupljanju i pružanju finansijske pomoći za potrebe državljana BiH koji su boravili na ratištu u Siriji i Iraku, iako je znala da se bore na strani "Islamske države" i da su se priključili formacijama koje su na osnovu rezolucija Savjeta bezbjednosti UN proglašene terorističkim grupama i organizacijama.

Cilj tih organizacija bio je destabilizacija i nasilna izmjena političkog i ustavnog poretka, a njihovi pripadnici su svakodnevnim oružanim akcijama i napadima na stanovništvo, ubijanjima, protivpravnim zatvaranjima, uzimanjem talaca i drugim radnjama namjeravali da prisile legitimne vlasti Sirije na izmjenu ustavnog poretka i političkog režima, navedeno je u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana