Potvrđena odluka o isključenju Maksima Skoke

Srna
Potvrđena odluka o isključenju Maksima Skoke

DOBOJ - Glavni odbor Socijalističke partije potvrdio je odluku o isključenju Maksima Skoke, Gorana Selaka i Milenka Savanovića iz partije.

Skoko je rekao novinarima u Doboju da će uložiti žalbu na ovu odluku jer je, kako je naveo, Glavni odbor sazvan mimo Statuta partije.

On je rekao da će u Narodnoj skupštini Republike Srpske nastaviti da djeluje kao predsjednik Kluba poslanika SP do konačne odluke statutarne komisije o isključenju.

Prema njegovim riječima, Klub poslanika SP u Narodnoj skupštini čini petoro od ukupno njih sedmoro.

Predsjednik stranke Petar Đokić isključio je iz partije Maksim Skoko, Goran Selak i Milenko Savanović.

U Doboju se danas održava sjednica Glavnog odbora Socijalističke partije /SP/.

Sjednica je bila zakazana za 12.00 časova, ali je počela sa zakašnjenjem od tri časa.

Prethodno je održana sjednica Izvršnog odbora partije, kojoj su prisustvovali predsjednik stranke Petar Đokić, kao i članovi koje je isključio iz partije Maksim Skoko, Goran Selak i Milenko Savanović, rekao je novinarima član Izvršnog odbora Srđan Todorović.

Policija je prethodno bez incidenata udaljila člana SP Ratka Jokića zajedno sa njegovim pristalicama, koji nisu članovi Glavnog odbora, a bili su nasilno ušli u salu u kojoj trebalo da se održani sjednica.

Jokić je po napuštanju prostorija rekao novinarima da je htio da se obrati članovima Glavnog odbora, da ne želi da naruši jedinstvo SP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana