Potpisan Memorandum o saradnji fiskalnih savjeta

Srna
Potpisan Memorandum o saradnji fiskalnih savjeta

BANjALUKA - Predsjednici fiskalnih savjeta Republike Srpske i Bugarske Milenko Krajišnik i Boris Grozdanov potpisali su danas u Banjaluci Memorandum o saradnji.

Krajišnik je izrazio nadu da će Fiskaklni savjet Bugarske, kao članica mreže Fiskalnih savjeta EU, podržati ulazak Fiskalnog savjeta Republike Srpske u tu asocijaciju.

"Na osnovu Memoranduma možemo imati konkretnu saradnju u izradi analiza fiskalnih kretanja za zemlje Jugoistočne Evrope koje su nama važne i utiču na našu fiskalnu stabilnost", rekao je Krajišnik novinarima nakon potpisivanja dokumenta.

On je istakao da je zadatak svake države podizanje fiskalne odgovornosti s ciljem obezbjeđivanja stabilnosti i održivosti javnih finansija.

Krajišnik je podsjetio da je usvajanjem Zakona o fiskalnoj odgovornosti Republike Srpske učinjen značajan korak ka povećanju fiskalne disipline i obezbjeđenju fiskalne stabilnosti u čemu je Fiskalni savjet Republike Srpske imao svoju ulogu.

Grozdanov je rekao da je Memorandum o saradnji fiskalnih savjeta Bugarske i Republike Srpske jedan dokument koji predstavlja osnovu za buduću saradnju.

"U kom pravcu će se ta saradnja razvijati zavisi od fiskalnih savjeta Bugarske i Republike Srpske i njihove zainteresovanosti da je produbljuju", istakao je Grozdanov.

On je dodao da su prije potpisivanja ovog memoranduma članovi Fiskalnog savjeta Republike Srpske imali priliku da učestvuju na godišnjoj konferenciji koju organizuje Fiskalni savjet Bugarske u Sofiji.

Prije današnjeg potpisivanja, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je sa Krajišnikom i Grozdanovim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana