Postignut dogovor o povratku pakistanskih državljana iz BiH

Srna
Foto: Ilustracija

ISLAMABAD - Pakistan i BiH postigli su dogovor da osiguraju bezbjedan, uredan i human povratak pakistanskih državljana, uz preduzimanje strogih mjera u borbi protiv krijumčarenja ljudi i trgovine ljudima, javio je pakistanski list na engleskom jeziku “Don”.

Međunarodna organizacija za migracije /IOM/ organizovala je posjetu visokorangiranih zvaničnika Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara i Službe za poslove sa strancima, kako bi razgovarali o pomenutom pitanju.

U saopštenju za medije, koje je izdala IOM, navodi se da su Pakistan i BiH potvrdili saradnju na sprovođenju sporazuma dvije strane o readmisiji.

Osim toga, predstavnici BiH i Pakistana razgovarali su i o razvijanju digitalnog rješenja radi sprovođenja sporazuma.

U saopštenju se precizira da je IOM organizovala posjetu u okviru Instrumenta za izgradnju kapaciteta na zapadnom Balkanu za readmisiju.

Šestočlanu delegaciju BiH predvodio je savjetnik ministra bezbjednosti Saša Kecman. Tokom trodnevne posjete, članovi delegacije sastali su se sa zvaničnicima Ministarstava unutrašnjih i spoljnih poslova Pakistana, kao i Nacionalne uprave za bazu podataka i registraciju /Nandra/ i Federalne agencije za istrage /FIA/.

Delegacija je održala sastanak i sa predsjednikom Nandre Tarikom Malikom, sekretarom Ministarsva unutrašnjih poslova Mominom Agom, direktorom FIA-e Mohsinom Butom i generalnim direktorom za Evropu u Kancelariji za spoljne poslove Rabijom Šafig.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana