Poslanik Marinko Dragišić saslušan u Tužilaštvu BiH: Narodna skupština Srpske djeluje u okviru Ustava i Dejtona

Srna
Poslanik Marinko Dragišić saslušan u Tužilaštvu BiH: Narodna skupština Srpske djeluje u okviru Ustava i Dejtona

SARAJEVO - Narodna skupština Republike Srpske nije izašla iz Ustava BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma usvajanjem Deklaracije o ustavnim principima i informacija sa zaključcima o vraćanju nadležnosti, izjavio je poslanik Marinko Dragišić koji je danas ispitan u Tužilaštvu BiH u svojstvu svjedoka zbog navodnog udara na ustavni poredak BiH.

Dragišić je rekao Srni da postupanje Narodne skupštine Srpske nije udar nego pravna borba Republike Srpske za svoj ustavnopravni položaj koji joj pripada u dejtonskoj BiH.

-Bilo je tu pitanja vezano za procedure i moju ulogu u pripremi i održavanju 34. posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, s obzirom da sam ja bio prisutan na Kolegijumu kao zamjenik predsjednika kluba - rekao je Dragišić.

Danas će u istom predmetu biti ispitana i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović.

Narodna skupština Republike Srpske je 10. decembra na posebnoj sjednici o vraćanju prenesenih nadležnosti usvojila Deklaraciju o ustavnim principima i četiri informacije sa zaključcima o vraćanju nadležnosti prenesenih sa Republike Srpske na nivo BiH.

Tužilaštvo BiH je nakon toga otvorilo predmet protiv više lica zbog, kako su naveli, osnovane sumnje da su počinila krivično djelo napad na ustavni poredak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana