Poslanici o platama i naknadama u institucijama BiH po hitnom postupku

Srna
Poslanici o platama i naknadama u institucijama BiH po hitnom postupku

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prihvatili su danas da po hitnom postupku razmatraju Prijedlog zakona o dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, prema kojem plate imenovanih i izabranih lica neće biti uvećane.

Od 39 prisutnih poslanika, “za” su glasala 33, dok je šest bilo suzdržano.

Poslanik Zlatan Begić (DF) je, u diskusiji nakon pauze, podsjetio da je još nekoliko izmjena i dopuna Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH prošlo u Predstavničkom domu, ali da nisu naišli na podršku u Domu naroda.

Prijedlogom dopuna Zakona platama i naknadama u institucijama BiH plate imenovanih i izabranih lica u institucijama BiH ostale bi na postojećem nivou, bez obzira na povećanje visine osnovice na 600 KM zaposlenima u institucijama BiH, koje je Savjet ministara donio u cilju poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih usljed trenda rasta cijena.

U navedenom prijedlogu se traži da se u Zakon doda novi član u kojem stoji da će se, izuzetno od člana sedam ovog zakona, plate i naknade imenovanim i izabranim osobama u institucijama BiH koje imaju koeficijent iznad osam obračunavati uz primjenu osnovice od 535 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana