Poslanici i delegati i dalje čekaju lidere

Ž. D.
Poslanici i delegati i dalje čekaju lidere

Sarajevo - Sve dok politički predstavnici ne dostave prijedloge imena za stalne i zajedničke komisije Parlamenta BiH, kao i za delegacije u međunarodnim organizacijama, nema pretpostavki za rad i funkcionisanje Predstavničkog doma, poručila je juče predsjedavajuća ovog doma Borjana Krišto.

Ona je naglasila da joj nije drago zbog trenutne situacije.

- Bavimo se nekim problemima, a puno lakše bi bilo raditi i zasjedati nego ovako. Imamo više nagomilanih problema, a zapravo se sve svodi na gubljenje vremena. U ovom trenutku mogu samo reći da imamo prilično materijala, a to su, kako inicijative poslanika, tako i određeni prijedlozi Savjeta ministara. Po mojoj procjeni, možda imamo materijala za neke dvije ili tri sjednice - rekla je Krišto nakon sjednice Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Ona je napomenula da je sjednica Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamenta BiH održana u skladu sa Poslovnikom, te da je umjesto zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma i predsjedavajućeg Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denisa Zvizdića učestvovao šef Kluba SDA Adil Osmanović, koji je i ministar civilnih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu. Na pitanje novinara da li je Kolegijum raspravljao o naknadi troškova smještaja i odvojenog života, te korišćenju privatnog vozila u službene svrhe, Krišto je pojasnila da je to u nadležnosti Administrativne komisije.

- Ne donosimo nikakvu odluku, već postoje akta koja to regulišu - rekla je Krišto.

Kada je riječ o konstituisanju novog saziva Savjeta ministara, Krišto je istakla da HDZ BiH nastoji da učini sve da se razgovori intenziviraju i pokuša dogovoriti o primjeni izborne volje građana te konstituiše vlast.

- Samo kada to bude realizovano, moguće je očekivati nekakve iskorake i rad, a vidite da je ovaj zastoj koji se događa u Predstavničkom domu, odnosno Parlamentu BiH, uslovljen imenovanjem Savjeta ministara. Mislim da bi jedan posao olakšao drugi i da bi to bila jedna vrsta odgovornosti svih nas prema onima koji su nam dali povjerenje - rekla je Krišto.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana